Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Αν η ΑΕΚ πάρει Λουτσέσκου…

Αν η ΑΕΚ πάρει Λουτσέσκου…

Τις τελευταίες ώρες τα σενάρια που διακινούνται για την πρόσληψη του Ραζβάν Λουτσέσκου από την ΑΕΚ, είναι έντονα. Πέρα από αυτό είναι προφανές πως γίνεται μια απόπειρα μιας προσεκτικής προσέγγισης από το επικοινωνιακό επιτελείο της Ένωσης, αλλά και από τους ρεπόρτερ της ομάδας. Είναι κατανοητό πως μια εξέλιξη, που θα έφερνε τον Ρουμάνο τεχνικό στον πάγκο της Ένωσης για τη νέα σεζόν, θα προκαλούσε ποικίλες αντιδράσεις, σίγουρα πολλές αρνητικές, ενώ υπάρχει και μια μερίδα που αναγνωρίζει ναι μεν, το γεγονός πως ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, έχει ξεστομίσει βαριές κουβέντες, αλλά από την άλλη μεριά θεωρεί πως ο Λουτσέσκου, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως επιλογή για την ΑΕΚ.

Πριν από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, ανεξάρτητα με το αν θεωρεί ο καθένας καλό ή κακό προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ. Όλη αυτή η κατάσταση με την προπονητολογία στην ΑΕΚ, ουσιαστικά έχει ξεκινήσει από την ίδια κιόλας μέρα της ήττας των «κιτρινόμαυρων» από τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ΟΑΚΑ. Από τότε διατηρείται σταθερά ένα κλίμα πως αποτελεί μια μεταβατική λύση μέχρι το καλοκαίρι, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα πως είχε υπογράψει για 1.5 χρόνο. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, τίποτε δεν είναι απίθανο. Αν η ΑΕΚ κατακτούσε το Κύπελλο και τη 2η θέση, ουδείς θα μπορούσε να πει, πως ο Χιμένεθ δεν έχει πετύχει απόλυτα το στόχο του.Σε κάθε περίπτωση πάντως η διοίκηση του Δικεφάλου, θυμήθηκε αρκετά αργά, να υπερασπιστεί τον προπονητή, έστω και για τα μάτια του κόσμου, όταν εδώ και τουλάχιστον 2.5-3 μήνες τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθημερινά, για νέο προπονητή. Κι η αλήθεια είναι πως πρόκειται για πολύ χλιαρές ανακοινώσεις σε σύγκριση με άλλες.

Τώρα σύμφωνα με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί ο Ρουμάνος, φέρεται να έχει ζητήσει σε επαφή με την ΑΕΚ 5-7 παίκτες, άλλες πηγές κάνουν λόγο και για οκτώ, με τον αρχικό αριθμό να είναι οι βασικοί. Το συμβόλαιο του Ρουμάνου σε χρηματικούς όρους, θα είναι λίγο παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Το βέβαιο είναι πως ο Λουτσέσκου θα θέλει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο πάνω στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας και να είναι επί της ουσίας εξ’ ολοκλήρου το αφεντικό του τμήματος.

Θα μπορούσε ένας οργανισμός και κυρίως οι οπαδοί να σηκώσουν μια τέτοια πρόσληψη; Η αλήθεια είναι και λογικό πως οι δύο πλευρές παρότι τα έχουν βρει είναι πολύ διστακτικές. Αυτά που έχουν ειπωθεί από την πλευρά του Λουτσέσκου, την χρονια που πήρε η Ένωση στο πρωτάθλημα είναι βαριά και η αλήθεια είναι πως οι φίλοι της Ένωσης σε τέτοια θέματα είναι αρκετά ευαίσθητοι και πολύ καλά κάνουν. Ο Λουτσέσκου έχει ξεστομίσει βαριές εκφράσεις που ξεπέρασαν και το όριο της απλής αντιπαράθεσης που μπορεί να υπάρχει. Η ΑΕΚ θα κινδυνεύσει να μπει σε έναν κυκεώνα αντιπαράθεσης που πολλοί προβλέπουν ήδη πως θα είναι μεγαλύτερη και από την εποχή του Μπάγεβιτς.

Πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχει ένα υπόβαθρο που δεν πρέπει να λησμονεί κανείς. Ο Λουτσέσκου ήταν σχεδόν κλεισμένος από την ΑΕΚ και απλά περίμενε το καλοκαίρι του 2017, να προσληφθεί στη θέση του Μανόλο Χιμένεθ από την Ένωση. Κάπου εκεί μπορεί να υπάρχει η αιτία για τα όσα μετά έλεγε ο Ρουμάνος και ήταν κάτι προσωπικό, ανάμεσα σε εκείνον και το αφεντικό της Ένωσης, που τελικά είχε διατηρήσει στον πάγκο τον Ανδαλουσιανό που οδήγησε την κιτρινόμαυρη ομάδα στον τίτλο. Δεν είμαι βέβαιος, αλλά δεν αποκλείω πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αναγνωρίζει με αυτόν τον τρόπο, πως το να μην πάρει τον Λουτσέσκου, έστω και αν πήρε η Ένωση τελικά το πρωτάθλημα κρατώντας τον Χιμένεθ αντί να πάρει τον Ρουμάνο, αποτελεί ένα πρώτο σφάλμα που αναγνωρίζει στην πορεία των ετών.

Η δική μου άποψη είναι πως ως σύλλογος, δεν θα ήταν φρόνιμο να πας σε μια επιλογή που θα φέρνει διχόνοια. Όμως η Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποδείξει πως πράττει σύμφωνα με τη δική του λογική και όχι ανάλογα με το κριτήριο της πλειοψηφίας του κόσμου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*