Home / Άλλα Σπόρ / Ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τους αγώνες κλειστού ο ΣΕΓΑΣ

Ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τους αγώνες κλειστού ο ΣΕΓΑΣ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου στα Τρίκαλα, οι δε αντίστοιχοι περιφερειακοί αγώνες από 20 μέχρι 28 Φεβρουαρίου, με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επιτρέψουν την έγκριση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα υποβληθούν τις επόμενες ημέρες στη ΓΓΑ, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ την Τετάρτη.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35χλμ ανδρών-γυναικών προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου στα Μέγαρα.

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα βάδην 20 χλμ ανδρών-γυναικών και Κ23, που ήταν αρχικά προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 28 Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 11 Απριλίου.

Σε σχέση με τους αγώνες κλειστού στίβου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προγραμματίζεται να διεξαχθεί 12–13 Φεβρουαρίου με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών αθλητών και αθλητριών τόσο σε κάθε αγώνισμα, όσο και συνολικά, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.

Για τη συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών θα δίνεται προτεραιότητα σε όσους και όσες προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ο αναγκαίος αριθμός συμμετοχών στα επιμέρους αγωνίσματα θα συμπληρώνεται με αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν στις κατηγορίες των επίλεκτων αθλητών – αθλητριών του Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ.

Ο τελικός αριθμός των συμμετοχών ανά αγώνισμα και συνολικά θα εξαρτηθεί από την έγκριση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Θα διεξαχθούν, επίσης, δύο επίσημες ημερίδες στο ΣΕΦ και καταβάλλεται προσπάθεια να διεξαχθούν στις 7/2 και στις 19 ή 20/2.

Επίσης, θα καταβληθεί προσπάθεια να διεξαχθούν προπονητικές ημερίδες σε όσα κλειστά προπονητήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχει δοθεί άδεια για να γυμνάζονται οι αθλητές – αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Τέλος, εγκρίνεται η συμμετοχή αθλητών – αθλητριών σε αγώνες κλειστού στίβου στο εξωτερικό μετά από σχετικά τους αιτήματα. Επίσης, καταβάλλεται προσπάθεια να εξαιρεθούν οι αθλητές αυτοί από την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα μίας εβδομάδας με την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*