Home / Μπάσκετ / NBA / Αμπντούλ-Τζαμπάρ για δηλώσεις ΛεΜπρόν: «Το λάθος του θα μπορούσε να ήταν… θανατηφόρο»

Αμπντούλ-Τζαμπάρ για δηλώσεις ΛεΜπρόν: «Το λάθος του θα μπορούσε να ήταν… θανατηφόρο»

Θύελλα αντιδράσεων έχει… ξεσπάσει στους χώρους του ΝΒΑ αναφορικά με τις προ ημερών δηλώσεις του ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ο «Βασιλιάς» δήλωσε πως μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα αποφάσισε να το κάνει, τονίζοντας πάντως πως δεν είναι «δουλειά» του να ενθαρρύνει τον κόσμο να το κάνει, καθώς ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει.

Αρκετοί είναι εκείνοι που κατέκριναν τις δηλώσεις του 35χρονου super star, κάνοντας λόγο πως ενώ έχει τέτοια απήχηση στο κοινό δεν κάνει το… βήμα παραπάνω ώστε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Μεταξύ των επικριτών του ήταν ο Ένες Καντέρ, ενώ και ο θρύλος των Λέικερς, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ αναφέρθηκε στο θέμα.

«Είμαι τεράστιος θαυμαστής του ΛεΜπρόν Τζέιμς, τόσο ως ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, όσο και ένας ανθρωπιστής που νοιάζεται για την κοινωνική αδικία.

Του έχω αποδώσει τα εύσημα πολλές φορές στο παρελθόν και αναμφίβολα θα του δώσω και στο μέλλον. Τον θαυμάζω και τον αγαπώ», ανέφερε αρχικά ο θρυλικός σέντερ, προσθέτοντας στη συνέχεια πως:

«Αυτή τη φορά, όμως, ο ΛεΜπρόν είναι απλά λάθος και το λάθος του θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο, ειδικά για την κοινότητα των Αφροαμερικανών».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*