Home / Άλλα Σπόρ / Ακόμα 14 θετικά δείγματα ντόπινγκ Ρώσων αθλητών από το 2008

Ακόμα 14 θετικά δείγματα ντόπινγκ Ρώσων αθλητών από το 2008

Περιμένουν τα 2α δείγματα

Αθήνα
Νέα κακά «μαντάτα» για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ από Ρώσους αθλητές στίβου έλαβε η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας από τη ΔΟΕ.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι, έπειτα από ενημέρωση, την οποία είχε από την ΔΟΕ, βρέθηκαν 14 νέα θετικά δείγματα αθλητών της χώρας που είχαν ληφθεί το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μετά από την επανεξέτασή τους.

Η Επιτροπή γνωστοποίησε ότι δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των αθλητών μέχρι να ελεγχθούν και τα 2α δείγματα και την επίσημη έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον τους.

Πάντως, η ομοσπονδία στίβου της χώρας ανακοίνωσε ότι όλοι οι αθλητές που ενέχονται σε υποθέσεις ντόπινγκ τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα συμμετάσχουν στην αποστολή για το Ρίο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται τηλεοπτικά ρεπορτάζ, οι εννέα από τους 14 αθλητές είναι κάτοχοι μεταλλίων στο Πεκίνο και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνεται η σπουδαία άλτρια της χώρας, Άννα Τσιτσέροβα.

Η 33χρονη Τσιτσέροβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο στο ύψος, ενώ τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Πεκίνο είχε ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Είναι η μία από τους συνολικά δύο αθλητές στίβου, οι οποίοι έχουν πάρει τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα στα τελευταία πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και στις τελευταίες δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Ο δεύτερος είναι βέβαια ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο ρωσικός στίβος, που τελεί υπό διεθνή αποκλεισμό με απόφαση της IAAF, θα μάθει στις 17 Ιουνίου αν επιτραπεί στους αθλητές του να συμμετάσχουν στο Ρίο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*