Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: Τα… ρέστα της η «Ένωση» κόντρα στους μαχητικούς Ηπειρώτες

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: Τα… ρέστα της η «Ένωση» κόντρα στους μαχητικούς Ηπειρώτες

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για την ΑΕΚ, η οποία απόψε υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας (19:30, Cosmote Sport 1, BwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η «Ένωση» καλείται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες».

Αυτό θα είναι το 40ο παιχνίδι στη σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι έμειναν στο 0-0 και έφτασαν σε βαθμούς τον Άρη, αν και υστερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην έδρα της η ΑΕΚ έχει τη χειρότερη συγκομιδή από κάθε άλλη ομάδα στα πλέι-οφ, με ένα βαθμό σε τρία παιχνίδια. Είναι η μοναδική χωρίς νίκη εντός έδρας και η μοναδική με δύο ήττες. Μάλιστα, οι έξι εντός έδρας ήττες στο φετινό πρωτάθλημα είναι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της.

Ο ΠΑΣ, από τη μεριά του, είχε τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες μέχρι την Κυριακή που κέρδισε τον ΠΑΟΚ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει τρεις νίκες για να μην βγει τελευταίος, ενώ έχει και αμυδρές ελπίδες για την τέταρτη θέση.

Μεταξύ τους

Είναι το 50ο παιχνίδι στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική/Super League και 25ο με την ΑΕΚ γηπεδούχο.

Η ΑΕΚ νίκησε και στα τρία παιχνίδια της σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έφτασε τις επτά νίκες στα οκτώ τελευταία μεταξύ τους, έχοντας χάσει ένα, τον Ιανουάριο του 2021 στην Αθήνα. Αυτή η νίκη του ΠΑΣ στην Αθήνα 0-2 (33’ πέναλτι Κριζμάν, 87’ σουτ Λεό) είναι και η μοναδική του νίκη στα 13 τελευταία για το πρωτάθλημα. Δεν έχουν ισοπαλία στα οκτώ τελευταία, αφού είχαν τρεις αμέσως πριν.

Στην Αθήνα η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία και ο ΠΑΣ Γιάννινα μία. Και τα τέσσερα ματς ήταν με δύο γκολ διαφορά.

Τα φετινά τους παιχνίδια

27.11.2021: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2

(5’ πέναλτι Εραμούσπε – 9’ σουτ Άμραμπατ, 90’ σουτ Σάκχοφ)

20.02.2022: ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

(69’ κεφαλιά Μάνταλος, 88’ σουτ Ανσαριφάρντ)

18.04.2022: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3

(52’ σουτ Περέα, 90’ κεφαλιά Περέα – 4’ σουτ Κριχόβιακ, 45’ σουτ Ρότα, 69’ σουτ Αραούχο)

Οι ενδεκάδες



ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ.

ΠΑΣ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος, Καραχάλιος, Στάνκο, Μπρένερ, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

Διαιτητές

Τον αγώνα ορίστηκε να διευθύνει ο Διαμαντόπουλος, με βοηθούς τους Ψαρρή, Μεϊντάνας και 4ο τον Φωτιά. Στο VAR θα είναι ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*