Home / Βόλεϊ / Έχασε από την υπερδύναμη Πολωνία αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Ελλάδα

Έχασε από την υπερδύναμη Πολωνία αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Ελλάδα

Η εξαιρετική εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πολωνία δεν συνοδεύτηκε από βαθμολογική συγκομιδή, καθώς η γαλανόλευκη ηττήθηκε με 3-1 σετ σε παιχνίδι για τον Α΄ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κρακοβία. Οι Έλληνες διεθνείς «κοίταξαν στα μάτια» τον μεγάλο τους αντίπαλο και έφτασαν μία «ανάσα» από ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Με ισχυρό σερβίς η Πολωνία πήρε το πρώτο σετ

Στο πρώτο σετ του αγώνα η Εθνική ξεκίνησε καλά, «χτύπησε» από το κέντρο με τον Παπαλεξίου και προηγήθηκε 4-2. Όμως δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια καθώς η Πολωνία απάντησε άμεσα και με τον Καζμάρεκ στο σερβίς να δημιουργεί προβλήματα στην ελληνική υποδοχή, προσπέρασε 8-5.

Στη συνέχεια η γαλανόλευκη υποδοχή βελτιώθηκε κάνοντας και πιο αποτελεσματικό το side out. Ο Πετρέας με σερβίς «πλήγωσε» την υποδοχή των γηπεδούχων και ο Πρωτοψάλτης με πέναλτι έφερε την Ελλάδα σε απόσταση «αναπνοής» 11-10.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Εθνική βρέθηκε κοντά στο σκορ, καθώς στην εξέλιξη του σετ η Πολωνία με τον Μπιένιεκ στο σερβίς έτρεξε σερί 8-0 (παρά τις αλλαγές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου) φτάνοντας στο 21-12, κάνοντας τελικά το 1-0 με 25-15.

«Μάχη» στο δεύτερο σετ και 2-0 για την οικοδέσποινα

Στο δεύτερο σετ η Εθνική ξεκίνησε με τον Ζουπάνη στην εξάδα. Μάλιστα με άσο του έμπειρου διαγώνιου και μπλοκ άουτ του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου πήρε προβάδισμα τριών πόντων 8-5. Η οικοδέσποινα ανέβασε την ποιότητα στο παιχνίδι της και «ροκάνισε» τη διαφορά 9-8. Μάλιστα με μπλοκ του Καζμάρεκ οι δύο ομάδες ήρθαν στα ίσα 10-10.

Στη συνέχεια η Εθνική κράτησε στην υποδοχή, τελείωσε μπάλες με τους Ανδρεόπουλο, Πετρέα, Ζουπάνη και με εξαιρετικό μονό μπλοκ του Κασαμπαλή πήγε στο +2 (17-15). Καζμάρεκ και Νοβακόφσκι ισοφάρισαν 17-17, με την Εθνική να μπαίνει ξανά μπροστά 19-18 με επίθεση του Παπαλεξίου. Η Εθνική είχε την ευκαιρία να πάει ξανά στο +2 όμως το μπλοκ των Πολωνών δεν επέτρεψε στο Νίκο Ζουπάνη να πάρει τον πόντο ισοφαρίζοντας 19-19.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*