Home / Μπάσκετ / Euroleague / Σφαιρόπουλος: «Αν παίξουμε έξυπνα, θα νικήσουμε»

Σφαιρόπουλος: «Αν παίξουμε έξυπνα, θα νικήσουμε»

Με στόχο τη νική που θα σβήσει την απώλεια της προήγουμενης αγωνιστικής από την Μακάμπι, αναχώρησε Ολυμπιακός για την Κωνσταντινούπολη, ενόψει του αυριάνου αγώνα με αντίπαλο τη νεόπλουτη Νταρουσάφακα.

Λίγο πριν την πτήση, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για την αναμέτρηση τονίζοντας αρχικά τα εξής;

«Έτσι όπως είναι φέτος η Ευρωλίγκα, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς εάν έχασες ή εάν κέρδισες το προηγούμενο παιχνίδι, σκέφτεσαι μόνο το παιχνίδι που έχεις να παίξεις. Έχουμε ετοιμαστεί για ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Νταρουσάφακα είναι μια καλή ομάδα, δεν ξέρω αν αυτό είναι έκπληξη, γιατί περιμέναμε πως θα είναι καλή ομάδα με το μπάτζετ αυτό και τη στελέχωση που έκανε το καλοκαίρι. Είναι μια αθλητική ομάδα που έχει πολλούς καλούς σκόρερ».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να περάσει νικηφόρα από την «Volkswagen Arena», επεσήμανε: «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα, να σταματήσουμε αφενός τους αντιπάλους μας και μέσω της άμυνας να βγούμε στην επίθεση, να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ομαδικότητα και να παίξουμε έξυπνα για να φέρουμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε. Έχουν τέσσερις ψηλούς, διαθέτουν μία δυνατή φροντ λάιν. Είναι γεμάτη ομάδα, γενικά πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να κερδίσουμε».

Ο Ματ Λοτζέσκι, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του δήλωσε: «Μάθαμε από την ήττα από τη Μακάμπι. Είμαστε έτοιμοι, θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση ώστε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αν θέλουμε να νικήσουμε, θα πρέπει επίσης να παίξουμε δυνατή άμυνα, να παίξουμε ομαδικά και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και στις δύο μεριές του παρκέ. Δεν είναι μόνο ο Γουόναμέικερ, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*