Home / Μπάσκετ / Euroleague / ΑΕΚ για μεγάλα πράγματα!

ΑΕΚ για μεγάλα πράγματα!

Μπορεί να μην είχε τους Βασιλειάδη και Μαυροειδή, ωστόσο η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο απέναντι στη Σαρλερουά (89-69) κι έφτασε στην έκτη της νίκη στο Champions League. Koρυφαίος ο Ντίξον (23π.).

Στο Βέλγιο σταμάτησε στο +22, αλλά και στην έδρα της δεν αποδείχθηκε καθόλου φιλόξενη. Η ΑΕΚ παρά τις απουσίες έκρινε το αποτέλεσμα από νωρίς (89-69) και δεν συνάντησε την αντίσταση της Σαρλερουά.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής (ενοχλήσεις στο γόνατο) κάθισε δίπλα στον τραυματίαΚώστα Βασιλειάδη (κνήμη) και είδαν παρέα με πολιτικά την ΑΕΚ να φτάνει σε άνετη νίκη. Οι δύο τραυματίες πάντως δεν έλειψαν από το συγκρότημα του Γιούρι Ζντοβτς που έκανε απίστευτο πρώτο ημίχρονο και «καθάρισε»  άνετα το θετικό αποτέλεσμα!

Η «Βασίλισσα» πλέον βρίσκεται στο 6-3 του ομίλου, ενώ η Σαρλεουρά στο 3-6.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μπήξε ξανά «ζεστός» και ο Μάικλ Ντίξον επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις. Ο Αμερικανός γκαρντ μπήκε… αφηνιασμένος στο παρκέ, δεν δίστασε να πάρει αρκετές προσπάθειες και ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 20 πόντους!

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν από νωρίς ενέργεια στην επίθεσή τους, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και πιέζοντας αρκετά στην άμυνα ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στο +24. Μάλιστα, ένα σερί 12-0 (32-12 στο 12′) στις αρχές της δεύτερης περιόδου δεν άφησε… περιθώρια αντίδρασης στη βελγική ομάδα.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη η ελληνική ομάδα δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο και είδε τη διαφορά να πέφτει μόνο στους 15 πόντους.  Ο… παρεξηγημένος Ράνταλ Φάλκερ (5π., 6ριμπ., 1ασ.) προσπάθησε να κερδίσει την κερκίδα. Έπαιξε καλή άμυνα από την αρχή και ο κόσμος προσπάθησε να τον… εμψυχώσει.

gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*