Home / Μπάσκετ / Euroleague / Πρεμιέρα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία

Πρεμιέρα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία

Live από το sports.in.gr (21:45)

Aθήνα
Ο Παναθηναϊκός μπαίνει από σήμερα, Τετάρτη, στην τελική ευθεία για να φτάσει στο στόχο του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται από την Λαμποράλ Κούτσα (21:45, Novasports2) στην πρεμιέρα των πλέι οφ της διοργάνωσης και θέλουν να κάνουν το πολυπόθητο σπάσιμο της έδρας, που θα τους βάλει από την αρχή σε θέση οδηγού για πρόκριση στο Βερολίνο.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα καθώς οι μόνοι που δεν ταξίδεψαν στην Ισπανία είναι οι Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Η Λαμποράλ Κούτσα, η ευχάριστη ουσιαστικά έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκας, με τον Γιάννη Μπουρούση (14.8 πόντους, 9.2 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ) να την οδηγεί, θέλει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας μπροστά τους 14.000 οπαδούς της.

Να σημειωθεί ότι η ισπανική ομάδα διαθέτει μια απ’ τις καλύτερες επιθέσεις της φετινής Ευρωλίγκας (81.8), την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει την άμυνά του δεχόμενος κατά μέσο όρο 73.7 στο Top-16 και φιγουράροντας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Άξια αναφοράς είναι και η παράδοση των δύο ομάδων, που έχουν αναμετρηθεί 18 φορές, με τον Παναθηναϊκό να μετρά έντεκα νίκες.

Εντός έδρας έχει ηττηθεί μόνο μια φορά, όταν το 2006 είχε χάσει στην Αθήνα από την Λαμποράλ (ξανά με Περάσοβιτς στον πάγκο) με 74-71 και είχε τεθεί εκτός όμως φάιναλ φορ!

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*