Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Καλλονή / Πολύ κοντά στο να ρίξει περίπου… νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ

Πολύ κοντά στο να ρίξει περίπου… νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ

Έχοντας πιάσει στον ύπνο τον μέτριο ΠΑΟΚ η Καλλονή πίστευε πως θα ταξίδευε για τη ρεβάνς στην Τούμπα με πλεονέκτημα δύο γκολ, όμως με το τέρμα του Μακ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο τελικό 2-1.

Πολύ κοντά στο να ρίξει περίπου… νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ βρέθηκε η Καλλονή που με τα γκολ των Αναστασιάδη στο 2’ και Γεωργίου στο 78’ ετοιμαζόταν για μια ονειρική βραδιά. Τελικά το τέρμα του Μακ στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση.

Κορυφαίοι Αναστασιάδης, Ελλακόπουλος, Γουέρε από τους νικητές, Χαρίσης και Πέλκας ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ. Σύστημα με τέσσερις στην άμυνα δοκίμασε ο Τούντορ.
Το ματς

Πριν καλά-καλά γίνει η πρώτη σέντρα του παιχνιδιού οι παίκτες του ΠΑΟΚ στήθηκαν ξανά στο κέντρο του γηπέδου για… επανάληψη. Αιτία γ’ αυτό ήταν το γεγονός πως μόλις στο 2’ η ασυνεννοησία των φιλοξενούμενων για το ποιος μαρκάρει ποιον στις στημένες φάσεις έδωσε την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να σηκωθεί δίχως την παραμικρή όχληση και να ανοίξει με κεφαλιά το σκορ.

Έχοντας κάνει τη… δουλειά της, η Καλλονή έπαιξε έξυπνα και –μάλλον αναμενόμενα- κλειστά, αφήνοντας στους Θεσσαλονικείς την υποχρέωση να… παίξουν μπάλα. Με εξαίρεση όμως τους Χαρίση και Πέλκα, ανάπτυξη σε βαθμό που θα μπορούσε να φέρει οτιδήποτε άξιο λόγου δεν διέκρινε κανείς στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, αν το σουτ του Μανούσου από απόσταση δεν είχε σταματήσει στο δοκάρι, η Καλλονή θα μπορούσε να έχει φτάσει σε ένα αναπάντεχο σκορ «μισής» πρόκρισης από το ημίχρονο.

Όσο κι αν ο Τούντορ προσπάθησε να ανακατέψει την «τράπουλα» με τις αλλαγές του και την επιστράτευση του Μπερμπάτοφ (που κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά), στη μοναδική ευκαιρία που προήλθε από σουτ του Πέλκα ο Χογκ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Έχοντας –εκτός του κορυφαίου Αναστασιάδη- τον Ελλακόπουλο σε πολύ καλή βραδιά και τους Γουέρε, Μανούσο να περιμένουν ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας, η Καλλονή χτύπησε άλλη μια φορά περίπου δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Νιγηριανός σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση νικήθηκε αρχικά από τον Μελίσσα, όμως ο Γεωργίου πήρε το… ριμπάουντ κι έκανε το 2-0!

Κι εκεί που οι νησιώτες νόμιζαν πως θα πήγαιναν στην Τούμπα με ένα τεράστιο προβάδισμα, τελικά θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη έχοντας να υπερασπιστούν πολύ μικρότερο πλεονέκτημα. Το γκολ του (εξαφανισμένου στο υπόλοιπο ματς) Μακ με προσπάθεια πάνω στη γραμμή διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που αφήνει ανοιχτή την πρόκριση και στις δύο ομάδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*