Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0 (Vid)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0 (Vid)

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Πριν την έναρξη σχεδόν όλοι θα πόνταραν στην ΑΕΚ, η οποία ήθελε -όπως έλεγαν όλοι όσοι μίλησαν τις τελευταίες μέρες- να επιστρέψει στις νίκες εκτός έδρας και να μη χάσει καθόλου έδαφος ενόψει πλέι οφ. Στο γήπεδο, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά… Η Ενωση δεν έδειξε να… σκυλιάζει για τη νίκη και ο Παναιτωλικός της υπενθύμισε ότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη επί των Κιτρινόμαυρων χάρη στο γκολ του Μάρκος Πάουλο στην τελευταία φάση της αναμέτρησης!

Οι συνθήκες στο Αγρίνιο ήταν ιδανικές για μπάλα αλλά αυτό… δεν άρεσε μάλλον στην ΑΕΚ, η οποία δεν μπήκε στο ματς όπως θα ήθελε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Παναιτωλικός, αντιθέτως, μπήκε όπως έπρεπε. Με πίεση από ψηλά, οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν προβλήματα στην Ενωση σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα να μην νιώθουν κάποια απειλή. Οι Κιτρινόμαυροι, βασικά, προσπαθούσαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής να κάνουν κάτι καλό αλλά αυτό δεν έχει πάντα αποτέλεσμα…

Η πρώτη φορά που η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει την μπάλα στην περιοχή του Παναιτωλικού ήταν με τον Μάνταλο στο 28′ αλλά ο Τζιμπούρ, υπό πίεση, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και ο Κυριακίδης μπλόκαρε εύκολα. Ακολούθησε ένα σουτ του Ντίντακ που έφυγε άουτ, με τον Πογιέτ από τον πάγκο να μην κρύβει τον εκνευρισμό του, κάνοντας παράπονα στους παίκτες του για τον τρόπο με τον οποίο έπαιζαν. Παράπονα, τα οποία μάλλον είχαν αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους καθώς η ΑΕΚ βελτιώθηκε, πίεσε και στο 41′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιμπούρ (απέκρουσε ο Κυριακίδης) για να ανοίξει το σκορ. Κάτι που θα μπορούσε, πάντως, να κάνει και ο Παναιτωλικός στο 43′ με την ωραία ενέργεια και το τεχνικό πλασέ του Ουάρντα, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπαρόχα!

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ενωση έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και βελτιώθηκε κάπως, χωρίς όμως αυτό να έχει αποτέλεσμα. Ο Πογιέτ αποφάσισε να επέμβει για πρώτη φορά στο 60′, βάζοντας τον Μπουονανότε αντί του Βάργκας και αμέσως μετά (63′) τον Κορδέρο αντί του Γιόχανσον, χωρίς όμως να δει αυτά που θα ήθελε… Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει τα ίδια προβλήματα στη δημιουργία παιχνιδιού, περιμένοντας ουσιαστικά την λύση από κάποια στημένη φάση. Οπως, για παράδειγμα, το κόρνερ στο 74′, με τον Λαμπρόπουλο να παίρνει την κοντινή κεφαλιά και τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά! Η είσοδος του Πέκχαρτ αντί του Αραβίδη, στο 77′, ήταν η τελευταία κίνηση του Πογιέτ και η ΑΕΚ κέρδισε κάποια κόρνερ, αφού προσπαθούσε να πιέσει, τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Εστω κι έτσι, οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στο 89′ αλλά ο Μπουονανότε από πολύ καλή θέση, μετά το γύρισμα του Τζιμπούρ, κατάφερε να αστοχήσει! Η τιμωρία για αυτό, όπως και για την συνολική εικόνα της ΑΕΚ, ήρθε στο 94′, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τον Πάουλο να εκμεταλλεύεται την αστεία αντίδραση της άμυνας και να κάνει από κοντά το 1-0, γράφοντας ιστορία για τον Παναιτωλικό!

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Μάρκος Πάουλο λόγω του γκολ που έβαλε στο 94′, αν και οι καλύτεροι ήταν οι Μύγας-Χαντάκιας.

Αδύναμος κρίκος: Υπήρχαν πολλοί κακοί στην ΑΕΚ, με τους Γιόχανσον-Βάργκας να είναι κάκιστοι. Σε αυτή την κατηγορία, όμως, μπαίνει ο Μπουονανότε λόγω της μεγάλης ευκαιρίας που έχασε στο 89’…

Στο ύψος του: Ο Μπαρόχα αντέδρασε όπως έπρεπε σε δύο ευκαιρίες του Παναιτωλικού και γενικά ήταν καλός κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ. Τελικά, προδόθηκε από την άμυνα του στο φινάλε…

Η γκάφα: Η συνολική αντίδραση της άμυνας της ΑΕΚ στη φάση του γκολ του Παναιτωλικού, είναι αστεία. Γι’ αυτό και έγινε έξαλλος ο Πογιέτ.

Το στραγάλι: Πολύ καλή η διαιτησία του Δελφάκη, ο οποίος κατάφερε να περάσει απαρατήρητος και δεν προκάλεσε παράπονα σε καμία εκ των δύο ομάδων.

Το ταμείο του Gazzetta: Οταν πας πάντα για το 1-0 και το… μισό-μηδέν, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να γίνει η στραβή. Και έγινε… Η ΑΕΚ συνεχίζει το αρνητικό σερί εκτός έδρας και επιβεβαιώνει ότι έχει πρόβλημα μακριά από το ΟΑΚΑ ενώ ο Παναιτωλικός, αν και αδιάφορος, έπαιξε για την ιστορία του και δικαιώθηκε στο 94′, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη ever επί της Ενωσης!

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου, Πάουλο, Μάκος, Μουνιόζ, Ουάρντα (90′ Βασιλείου), Φερέιρα (72′ Βασιλούδης), Μαρκόβσκι (83′ Κλέσιο).

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Αρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (63′ Κορδέρο), Μάνταλος, Βάργκας (60′ Μπουονανότε), Αραβίδης (77′ Πέκχαρτ), Τζιμπούρ.
Πηγή:Gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*