Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο Πέκχαρτ έλυσε τον γρίφο για την ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο

Ο Πέκχαρτ έλυσε τον γρίφο για την ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο

Σκόραρε δύο φορές

Αθήνα
Με τον Τόμας Πέκχαρτ να πατάει το χορτάρι του ΟΑΚΑ ως αλλαγή στο 67΄ και να σκοράρει δύο φορές (72΄,80΄) η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο για την 29η αγωνιστική της Super League. Ενα «τρίποντο» πολύτιμο για τον «Δικέφαλο» που προερχόταν από δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 67΄ λόγω αποβολής του Κορδέρο.

Μέσα σε 13 λεπτά, από το 67΄ έως το 80΄, συνοψίζονται όλα όσα έγιναν σήμερα στο ΟΑΚΑ. Στο 67΄ ο Πογέτ εμφανώς δυσαρεστημένος από την επιθετική εικόνα της ομάδας του, ρίχνει στο ματς τους Πέκχαρτ, Μπαρμπόσα στη θεση των Βάργκας, Αραβίδη.

Στο 70΄ αποβάλεται με δύο κίτρινες μέσα σε δέκα λεπτά (η πρώτη στο 60΄) ο Μιγκέλ Κορδέρο αφήνοντας την Ενωση με δέκα παίκτες. Στο 72΄ ο Μπαρμπόσα με κίνηση-σήμα κατατεθέν από αριστερά, βγάζει χαμηλή σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Πέκχαρτ πετάγεται και με εξαιρετική προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αμέσως μετά ο Πογέτ θωρακίζει την άμυνά του με τρίτο σέντερ μπακ (Λαμπρόπουλος αντί Μπουονανότε) και αμέσως μετά η ΑΕΚ «κλειδώνει» τη νίκη με το δεύτερο γκολ του Ούγγρου. Από βαθιά μπαλιά ο Πέκχαρτ βρέθηκε στην περιοχή και πλάσαρε από πλάγια θέση και με τη βοήθεια μιας «κόντρας» νίκησε ξανά τον Διούδη διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 80΄.

Ετσι, η ΑΕΚ κατέκτησε μια υπερπολύτιμη νίκη, πρωτίστως για ψυχολογικούς, αλλά και για βαθμολογικούς λόγους. Μια νίκη που αφενός πιστώνεται ο Πογέτ με το χάρισμα που διαθέτει να «παρεμβαίνει» στο ματς, αφετέρου όμως χρεώνεται ξανά την μετριότατη εικόνα της ομάδα για περισσότερο από μία ώρα παιχνιδιού.

Πριν συμβούν όλα αυτά, το ματς ήταν κακό, χωρίς ρυθμό και φάσεις. Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Γιόχανσον στο 28΄, ενώ στο 25΄ ο Ανσαριφάρντ έφυγε μόνος στην «πλατη» της άμυνας των γηπεδούχων και σκόραρε, όμως ο βοηθός είχε σηκωμένη τη σημαία. Μάλλον λανθασμένα…

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Κορδέρο – Μπακασέτας, Οικονόμου

Κόκκινες: Κορδέρο (70΄ – δεύτερη κίτρινη) – Μπακασέτας (90+2΄ – δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε (73΄ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (67΄ Πέκχαρτ), Βάργκας (67΄ Μπαρμπόσα)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος Β., Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (79΄ Βιγιάλμπα), Σιώπης, Καθάριος (68΄ Καραμάνος), Μπακασέτας, Μασούρας (75΄ Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ

* Επτά κίτρινες κάρτες είχε συμπληρώσει ο Τάσος ο Μπακασέτας μέχρι τη συμπλήρωση του 90λεπτου. Ετσι, ο Μαρίνος ο Ουζουνίδης τού έδωσε εντολή να αποβληθεί στις καθυστερήσεις, ώστε να εκτίσει την ποινή του μόνο στην τελευταία αγωνιστική εναντίον του Ατρόμητου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα του είχε επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών.

* Ο Κορδέρο της ΑΕΚ αποβλήθηκε και θα λείψει από την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, όπου απών είναι και ο έτερος ανασταλτικός χαφ της ομάδας, Αντρέ Σιμόες

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*