Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Βαλμπουενά: «Ο Μπενζεμά είχε ανάμειξη στον εκβιασμό μου»

Βαλμπουενά: «Ο Μπενζεμά είχε ανάμειξη στον εκβιασμό μου»

Αθήνα
Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά για το θέμα του εκβιασμού του με την ύπαρξη «ροζ» βίντεο, στον οποίο εμπλέκεται και ο Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Γάλλος διεθνής μεσοεπιθετικός επιτέθηκε στον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, τονίζοντας πως είχε σχέση με τον εκβιαστή του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Le Monde».

«Είμαι απογοητευμένος και εξοργισμένος από τη συμπεριφορά του Καρίμ. Κατάλαβα πως η σχέση μας δεν ήταν τόσο ειλικρινής όσο νόμιζα. Θεωρώ περίεργο που μου έλεγε να πάω να συναντήσω εκείνον που με εκβίαζε και επέμενε σε αυτό. Μου έλεγε να πάω να συναντήσω έναν αξιόπιστο φίλο του, που θα μπορούσε να τακτοποιήσει το θέμα με πληρωμή. Ο Σισέ, που με είχε πάρει για να μου πει πως έχει ακούσει για ένα τέτοιο βίντεο, δεν μου είπε ποτέ να συναντήσω κάποιον. Δεν είχε κάποια εμπλοκή», δήλωσε σχετικά ο άσος της Λιόν και συμπλήρωσε:

«Νιώθω σαν να με έχουν ξεγελάσει. Δεν θα το έκανα αυτό ούτε στο χειρότερο εχθρό μου. Ο Καρίμ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως δεν μπορεί να εμπλακεί το όνομά του σε αυτή την ιστορία, αλλά δεν μπορώ να υπερασπιστώ κάποιον με τέτοια συμπεριφορά. Οι δικαστικές αρχές μού είπαν πως δεν χρειάζονται την κατάθεσή μου, γιατί έχουν ήδη κασέτες που αποδεικνύουν την εμπλοκή του».

Να σημειώσομε πως ο Μπενζεμά είναι υπό επίσημη δικαστική έρευνα, μετά τις καταγγελίες για προσπάθεια εκβιασμού του συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας.

Η ανακοίνωση από τον εισαγγελέα των Βερσαλλιών ανέφερε ότι τα αδικήματα, για τα οποία ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει μπει στο «στόχαστρο» της σχετικής έρευνας, μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών.

Ο δικηγόρος του Γάλλου άσου, Σιλβέν Κορμιέ, δήλωσε, πάντως, στους δημοσιογράφους μετά την παρουσία του Μπενζεμά ενώπιον δικαστηρίου, ότι ο πελάτης του είναι αθώος και πως δεν έλαβε μέρος σε εκβιασμό ή απόπειρα εκβιασμού.

Η κίνηση αυτή του εισαγγελέα, η οποία στο δικαστικό σύστημα της Γαλλίας δεν επιβεβαιώνει τη διάπραξη κάποιου αδικήματος, αλλά σημαίνει ότι οι αρχές έχουν σοβαρούς λόγους για να «κυνηγήσουν» την υπόθεση, εκθέτει τον Μπενζεμά σε μια μακρά περίοδο αμφιβολίας, ενόψει και της τελικής φάσης του EURO 2016 που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Στο μεταξύ στη συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα ο Βαλμπουενά, αφού αμφισβητεί και την ύπαρξη του βίντεο στα χέρια του εκβιαστή, τόνισε με οργή, απαντώντας στα δημοσιεύματα πως υπάρχει ενδεχόμενο να αποκλειστεί και ο ίδιος από την αποστολή της Γαλλίας για τα τελικά του EURO:

«Ε, όχι και να κατηγορηθώ εγώ επειδή ο Καρίμ μπορεί να τεθεί εκτός εθνικής ομάδας. Εγώ είμαι το θύμα σε αυτή την υπόθεση και απλώς θέλω να προφυλάξω τον εαυτό μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω μαζί του. Έχω ξαναπαίξει με παίκτες που δεν τα πήγαινα καλά. Θέλω να διαχωρίσω το αθλητικό κομμάτι με ό,τι συνέβη. Δεν είναι στο χέρι μου τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Μπορώ να ξαναπαίξω στην ίδια ομάδα με τον Καρίμ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι πλέον φίλος μου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*